Timelapses maken met een tilt-shift lens

Timelapses maken met een tilt-shift lens

Aäron Nasarany 426
Met een tilt-shift lens kun je mooie beelden maken, maar wist jij dat je er ook een timelapse mee kan creëren? In deze tutorial wordt het gebruik van een tilt-shift effect bij het maken van een timelapse uitgelegd.

Timelapse

Als jij onze website volgt heb je ze waarschijnlijk al een aantal keer voorbij zien komen: Timelapsevideo's. Het versnellen van een tijdsperiode bij een zonsopkomst of zonsondergang wordt steeds populairder. Maar ook bij snelwegen of bij het (ver)bouwen van een appartement, vakantiewoning of zelfs een flat. Jaren worden seconden waardoor het interessant is om te blijven kijken. Het wordt helemaal interessant als je een timelapse maakt met behulp van een tilt-shit lens.

Tilt-shift lens

Waarschijnlijk ben je er al eens geweest tijdens de altijd gezellige schoolreisjes. Madurodam. Kinderen voelen zich groter dan ooit tevoren en we zien Nederland en zijn toeristische trekpleisters in miniatuurformaat. Combineer een tilt-shift lens en een timelapse en je krijgt een gouden combinatie. Een miniatuurwereld door de ogen van een timelapse. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, zie je in de video hieronder.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron