Timelapse: Sterrenhemel van Maryland

Timelapse: Sterrenhemel van Maryland

Senta Bemelman 460
De sterrenhemel is niet alleen prachtig om te fotograferen, maar ook goed geschikt voor een timelapse. Bekijk snel deze inspirerende video waarin je de prachtige de sterrenhemel van de Amerikaanse staat Maryland ziet.

In een timelapse video wordt een langere periode verkort in beeld gebracht. Hiervoor worden talloze foto’s gebruikt. Je krijgt mooie tijdsprongen door periodiek foto’s te maken van hetzelfde onderwerp of dezelfde omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een dag transformeren tot een video van een paar minuten.

Sterrenhemel

In de avonduren kun je veel onderwerpen fotograferen. Een geliefd fotografieonderwerp is de mooie sterrenhemel. In combinatie met de donkere lucht levert dit een sprookjesachtig beeld op. In de onderstaande video wordt een nacht aan het water in de Amerikaanse staat Maryland prachtig gevangen. Kijk ook op het YouTube-kanaal van de maker Aryeh Nirenberg voor meer mooie timelapse video’s!

Wil je weten hoe je zelf een timelapse video maakt? Klik hier.

Fotowedstrijd: Avond

Heb jij zelf ook een mooie foto van de sterren? Of een andere avondfoto waar je erg trots op bent? Stuur jouw mooiste plaat in. De hoofdprijs: jouw plaat wordt in ons magazine gepubliceerd! Lees hier snel over de voorwaarden!

Zo doe je mee met de wedstrijd:

·         Stap 1 - Registreren 
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

·         Stap 2 - Uploaden 
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

·         Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

·         Inzendingen bekijken 
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta