Timelapse: De wereld vanuit het universum

Timelapse: De wereld vanuit het universum

Senta Bemelman 840
Timelapsevideo’s zijn niet alleen leuk om naar te kijken maar ook inspirerend. Gebruik deze indrukwekkende timelapsevideo van het universum als inspiratie voor het thema van je volgende fotoshoot.

Bij een timelapse wordt een bepaalde periode versneld in beeld gebracht. Hierdoor kunnen dagen veranderen in minuten. In de onderstaande video wordt een gaaf onderwerp in de vorm van een timelapse gepresenteerd: het heelal. Nikon stuurde hiervoor camera’s de ruimte in om de aarde vanaf een uniek perfectief in beeld te brengen. SmugMug Films brachten alle beelden samen in een mooie timelapse.

Fotoshoot

Gebruik de video ter inspiratie voor een fotoshoot met het thema ‘Ruimte.’ Je kan op veel manieren binnen dit thema werken in de fotostudio.

Backdrop

Ga aan de slag en maak een creatieve backdrop. Verf een groot doek of canvas zwart en ga met witte of paarse spetters aan de slag. Gebruik een van deze voorbeelden voor je kunstwerk.

Kleding

Ook de kleding kan een groot verschil maken. Gebruik reflecterende of zilveren stof en drapeer dit over de achtergrond. Of kies kleding met dit soort stof. Reflecteer het licht met behulp van een reflectiescherm op je model.

Make-up

Een andere manier om interessante themafoto’s te maken is door middel van close-ups en opvallende make-up. Gebruik contrasten in make-up en werk met zwarte en paarse tinten, in combinatie met witte of zilveren deeltjes. Kies je liever ervoor om de make-up neutraal te houden? Maak gebruik van deze basiscursus voor een goede basis.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta