Time-lapse van prachtig koraal

Time-lapse van prachtig koraal

Nadja Geskus 596
Deze bijzondere time-timlapse laat verschillende koraalsoorten zien. Zo zie je heel goed de diversiteit en hun prachtige bewegingen. Het is boeiende time-lapse die zeker de moeite waard is om te bekijken!

Koraal

Eerder dit jaar plaatste myLapse een prachtige time-lapse genaamd "Coral Colors". Hierin zijn bijzondere beelden te zien (er werden zo’n 25.000 afzonderlijke beelden gebruikt) van de ongewervelde zeedieren. Je ziet de enorme diversiteit tussen de verschillende soorten. Hoewel koraal de oudste soort zeedieren zijn, weten een hoop mensen maar weinig over deze beestjes. Koraal zijn maar een paar millimeter groot en, met hun tentakelkrans, hebben ze wel wat weg van een zeeanemoon. Deze diertjes, ook wel poliepen genoemd, leven vaak in kolonies. Koraalkolonies vormen vaak een onderdeel van koraalriffen.

De vele kleuren van koraal

Coral Colors

‘In deze video hebben we geprobeerd om de beweging en de enorme chromatische schoonheid van koralen te tonen. U zult zijn adembenemende schoonheid, de spectaculaire kleuren en het mysterie van zijn bewegingen ontdekken in deze time-lapse. We moesten de techniek van een time-lapse toepassen, omdat de minimale bewegingen lastig te zien zijn in een oogopslag,’ aldus myLapse. Om deze time-lapse te kunnen maken gebruikte myLapse een macrolens.

De vele kleuren van koraal

Het productieteam hoopt met deze time-lapse aandacht te trekken naar het Great Barrier Reef. Door klimaatverandering vervaagd deze wondere kleurenwereld daar in veel te groot tempo.

De vele kleuren van koraal

De vele kleuren van koraal

 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja