Tien minuten film van één drone-opname

Tien minuten film van één drone-opname

Fokelien Broekstra 416
Met een drone kun je prachtige luchtopnames maken. Paul Trillo, maakte in 2016 één van de zes meest innovatieve drone video’s van 2016. Hij deed dit met een drone waarin hij ruim negen minuten lang vanuit één shot een dronefilm maakte.

Bijzonder

Normaal wordt een dergelijk filmpje opgenomen uit verschillende fragmenten, hierdoor komt er diepte in het beeld en kun je vanuit verschillende camerastandpunten gaan werken. Dit ruim negen minuten durende filmpje is ontstaan vanuit één enkel shot. Een drone zorgt ervoor dat er dynamiek en diepte in het beeld zichtbaar is.

Timing en choreografie

Het filmpje is opgenomen met een DJI Inspire 1 met een Zenmuse X5 camera. In het filmpje moest Paul Trillo en zijn team een hoop uitdagingen aangaan. De timing moest goed zijn, de choreografie moest perfect worden uitgevoerd, daarnaast moest de camera en de drone het tien minuten in de lucht uithouden. Buiten deze feiten moest het geluid goed zijn en mocht niemand zich verspreken. Een moeilijke klus. De verhaallijn is heftig maar zit perfect in elkaar

 

Testen

Trillo en zijn team heeft veel verschillende drones getest voor hij de uiteindelijk keus nam om voor de DJI Inspire 1 te gaan in combinatie met de Zenmuse X5 camera. Daarnaast maakte het team een animatie om precies te kunnen zien hoe ze met de drone moesten gaan vliegen. Alles in nauwkeurig uitgewerkt in de animatie.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien