The Christmas Wish Project van Karen Alsop

The Christmas Wish Project van Karen Alsop

Fokelien Broekstra 277
Niet iedereen kan thuis bij zijn of haar familie kerst vieren. Als je ziek bent en je ligt in het ziekenhuis dan is de gezellige kerstsfeer ver te zoeken. Karen Alsop wilde hier iets aan doen. Zij bracht met haar camera en Photoshopkunsten kerst naar de kinderen.

Karen Alsop

Fotograaf en digitaal beeldbewerker Karen Alsop wilde de kerstsfeer ook naar de zieke kinderen in het ziekenhuis brengen. Ze besloot haar fotografie en Photoshopvaardigheden daarom in te zetten voor: The Christmas Wish Project! Een project waarin ze 30 kinderen fotografeerde in het ziekenhuis, om ze vervolgens een bijzondere foto terug te geven.

Monash Children’s Hospital

Karen ging op bezoek in het Monash Children's Hospital in Melbourne, Australië. In een lege ruimte zette ze een geïmproviseerde fotostudio op. Vervolgens ging ze door het ziekenhuis om families en de zieke kinderen uit te nodigen voor de speciale kerstman fotoshoot. Voor de kinderen een hele ervaring dat ze even laat vergeten waarom ze eigenlijk in het ziekenhuis liggen. De kinderen die hun bed niet uitkunnen werden ook bezocht, Karen en de kerstman kwamen bij hun op de kamer en maakte ook hier een spectaculaire foto van!

Resultaat

De resultaten zijn geweldig! Er is niet terug te zien in de foto’s dat de kinderen in het ziekenhuis liggen. Ze hebben een middag plezier en dat is op de gezichten af te lezen. Karen gaf samen met de kerstman ook de foto’s terug aan de kinderen. Het hele proces is ook op bewegende beelden vastgelegd. Hierdonder is het filmpje te zien! 

 

Meer over dit project is terug te lezen op de website van: The Christmas Wish Project. Meer werk van Karen Alsop is terug te vinden op haar website, Instagram en Facebookpagina.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien