The Beagle and the Boy

The Beagle and the Boy

Fokelien Broekstra 561
Iedere maand maakt Timothy Jones een foto van zijn zoontje Stan en zijn Beagle. Twee jaar lang werden het zoontje en de hond op dezelfde stoel geportretteerd, met een geweldige fotoreportage als resultaat.

Timothy Jones

Timothy Jones woont samen met zijn vrouw en zoontje in Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Hij fotografeert voornamelijk voor het Britse leger. Hij heeft veel nationale en internationale publicaties gehad met zijn oorlogsfoto’s.  Afgelopen jaar won hij The British Army fotografie wedstrijd met zijn portfolio. Daarnaast is hij gek op zijn hond en zoontje die hij inmiddels twee jaar lang, iedere maand, fotografeerde.

Maandelijks

Iedere maand weer werden het zoontje Stan en de hond op de stoel geplaatst om op foto gezet te worden. Het levert beelden op waarin je het kindje stukje bij beetje steeds verder ziet groeien. Een mooie fotoserie dat iedere fotograaf met kinderen moet inspireren. 

De stoel

In de 2016-serie is de stoel even verdwenen. Hij moest opnieuw gestoffeerd worden en kwam uiteindelijk met een nieuwe, lichtere, bekleding terug. De foto’s bleven dezelfde uitstraling houden, waardoor het idee van de foto hetzelfde blijft.Eerste maand Achtste maandMaand dertienMaand zestienMaand achttien, met een stoelwisselMaand twintig met een nieuw beklede stoel

Maand 24

Meer foto's van het eerste levensjaar van Stan zijn hier te vinden. Het tweede jaar is terug te vinden in deze link.

Andere foto's van Tim jones, JonesMrJones, zijn terug te vinden op zijn website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien