Test: HD Metal van Herinneringen op Linnen

Redactie 1806
Een van de nieuwste afdrukmethodes is de 'HD Metal'-print. HD Metal bestaat uit een dunne plaat aluminium, die is voorzien van een coating. Op deze laag wordt met een speciale techniek de foto aangebracht. Je hebt keuze uit een matte uitvoering of hoogglans. We bestelden beide versies bij Herinneringen Op Linnen in het formaat 60x40 cm.

Een HD Metal van dat formaat kost 68 euro, niet duur gezien de kwaliteit die je in huis haalt. De aluminiumplaat is een paar millimeter dik en voelt zeer stevig aan. Dat komt mede door het stevige balkensysteem achter de plaat. Aan deze balken is een kunststof ribbeltje bevestigd, waarmee je de afdruk eenvoudig op kunt hangen.

HD Metal

De plaat hangt dan een paar centimeter van de muur af, wat voor een erg mooi ruimtelijk effect zorgt. Kleine formaten zijn ook leverbaar met een tafelstandaard, zodat je de foto op een vlakke ondergrond neer kunt zetten. Prettig is dat de hoekjes van de plaat licht zijn afgerond. Daardoor zitten er geen scherpe kantjes aan het materiaal.

Bovendien is het materiaal krasbestendig en watervast, een foto op HD Metal is dus erg duurzaam. De fotokwaliteit is zowel in mat als in hoogglans erg goed. Kleuren worden fraai weergegeven en de afdruk is zeer gedetailleerd en scherp. Bij de hoogglans-uitvoering is het contrast iets hoger en worden de kleuren door de glans feller weergegeven.

Dit ziet er spectaculair uit, maar wel zie je spiegelingen van lampen of ramen in de glanzende laag. Kies je voor de matte variant, dan heb je daar geen last van. De kleuren ogen dan ook iets rustiger. Welke variant je kiest is uiteindelijk een kwestie van smaak. Beide HD Metal-afdrukken hebben ons absoluut weten te overtuigen.

Herinneringen op Linnen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie