Test: GoPro in vloeibare stikstof

Test: GoPro in vloeibare stikstof

Fokelien Broekstra 553
Kan een GoPro overleven in vloeibare stikstof? Dat was de vraag die YouTuber Grant Thompson zichzelf stelde. De YouTuber nam drie verschillende GoPro modellen en testte de kwaliteit op drie manieren uit. Er zijn verschillende voorbeelden van GoPro’s die onder extreme omstandigheden hebben overleefd, zou dit ook werken?

In de video neemt Thomson drie verschillende GoPro cameramodellen onder de loep en onderwerpt ze aan drie verschillende tests. Eerst worden de actioncams vijf seconden ondergedompeld in de stikstof, als ze dit hebben overleefd gaan ze het stikstof in tot het moment dat ze niet verder kunnen afkoelen. Als laatste kijkt Thomspon of de camera's nog normaal werken als ze weer zijn opgewarmd naar een normale kamertemperatuur.  

 

The King of Random

De filmpjes op het YouTube-kanaal 'The King of Random' zijn gemaakt door Greg Thompson. Op zijn YouTube-kanaal publiceert hij experimenten, doe-het-zelf projecten en tips om het leven makkelijker te maken, om nieuwsgierigheid weg te nemen of om uitleggen hoe je dingen zelf kunt maken.

Kijk voor meer video's van Greg Thompson op zijn YouTube-kanaal.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien