Test: Eizo ColorEdge CS270

Test: Eizo ColorEdge CS270

Thomas 3649
EIZO heeft een naam hoog te houden als het gaat om beeldkwaliteit. De fabrikant levert monitoren aan de grafische sector, waar gebruikers hoge eisen stellen aan hun apparatuur. Met de ColorEdge CS270 presenteert EIZO een veelzijdige 27-inchmonitor, die professionele prestaties levert.

Liefhebbers van werkruimte op hun scherm zullen in hun nopjes zijn met de EIZO ColorEdge CS270. Het 27-inchscherm biedt een resolutie van 2560 x 1440 beeldpunten, waardoor je naar hartenlust meerdere schermen tegelijk open kunt hebben. De beeldverhouding 16:9 is eveneens prettig als je graag films kijkt op je computer. Deze worden zonder zwarte balken op het volledige scherm weergegeven.

Kleur en details

De EIZO ColorEdge CS270 maakt gebruik van een wide-gamut ipspaneel, waardoor er een breed spectrum aan kleuren kan worden weergegeven: het scherm kan 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte weergeven. Deze kleurruimte is breder dan sRGB, wat de meeste 'normale' monitoren weergeven. Zo zie je meer details in foto's en kun je nauwkeuriger bewerken. Vooral in donkere partijen zul je meer nuances waarnemen.

Beeldkwaliteit

EIZO neemt kleurweergave bloedserieus. Waar veel monitoren slecht afgesteld op de toonbank verschijnen, zorgt EIZO ervoor dat hun producten nauwkeurig worden gekalibreerd voor ze de fabriek uit mogen. Zo hoef je na het aansluiten van de monitor op je computer niet of nauwelijks aan de knoppen te draaien voor de optimale beeldkwaliteit. De ColorEdge CS270 is geen uitzondering: de kleurweergave is uitstekend en de helderheid is over het gehele kader zo goed als gelijk.

Het ips-scherm biedt daarnaast brede kijkhoeken. Mocht je toch nog aanpassingen willen doen, bijvoorbeeld omdat omgevingslicht de monitor beïnvloedt, dan beschikt de monitor over een uitgebreid menu waarin je onder andere de kleurtemperatuur, kleurintensiteit en gamma kunt instellen.

Conclusie

Wil je serieus aan de slag met beeldbewerking en het afdrukken van foto's? Dan is een goede monitor je belangrijkste gereedschap. Met de EIZO CS270 haal je een topklasse monitor in huis die uitstekende kleurweergave, gebruiksgemak en instelmogelijkheden biedt.

Kenmerken

  • Schermdiagonaal: 27-inch
  • Verhouding: 16:9
  • Resolutie: 2560 x 1440 pixels
  • Techniek: Wide Gamut IPS
  • Aansluitingen: Display Port, DVI-D, HDMI
  • Vijf jaar garantie

Adviesprijs: € 1099,-
Info: www.eizo.nl

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas