Tegengaan: model met een glimmende huid

Tegengaan: model met een glimmende huid

Fokelien Broekstra 433
Soms moet je iemand op foto zetten met een enorm vette huid. Als je een licht op zijn of haar hoofd zet, zie je de reflectie nog net iets duidelijk. Wij hebben een handige oplossing waardoor je een glimmende huid op je foto tegen kunt gaan.

Glimmende huid

Sommige mensen hebben van nature een vette huid, andere mensen zweten gewoon snel. Mensen kunnen hier niks aan doen, als ze op de fiets of in de auto onderweg naar de fotolocatie zijn kunnen ze al een beetje zweten waardoor de huid vettig wordt. Dit kan lastig zijn voor de foto’s. Het glimmen is bij een portret vaak duidelijk zichtbaar en dit is vaak niet wat het model wil

Doekje

Het kan daarom handig zijn om een doekje bij je te hebben. Denk hierbij aan een handdoek, theedoek of washandje. Het is bedoelt voor je model, zodat hij of zij vlak voordat de foto gemaakt wordt even zijn of haar gezicht kan afvegen. Je zult merken dat je model hierdoor een stuk minder glinsterring in zijn of haar gezicht heeft.

Lampen

Zorg er daarnaast voor dat het licht meer verdeeld wordt over het gezicht van je model. Door een grotere verdeling valt de vettige huid een stuk minder op. Experimenteer met verschillende lichtopstellingen en je zult het verschil zien.

Hoe los jij het probleem van een vette huid bij je model op?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien