Tas inpakken voor een fotoreis

Tas inpakken voor een fotoreis

Fokelien Broekstra 362
Op reis is het belangrijk om vooraf te bedenken wat je wil gaan fotograferen. Je kunt er voor kiezen om een enorme rugzak mee te nemen, of om bewust met een aantal geselecteerde lenzen te gaan fotograferen.

Focus

Vooraf kan jij jezelf al op verschillende websites inlezen wat er in de omgeving van je vakantiebestemming te vinden is. Hierdoor heb je de mogelijkheid om thuis al een beslissing te maken wat je precies op foto wil zetten. Ga je naar een stad, dan zal jij je waarschijnlijk op straatfotografie en architectuur gaan richten. Terwijl jij in een bergachtig landschap waarschijnlijk kiest voor een landschapsfoto. Zorg ervoor dat jij je de focus tijdens het fotograferen op een zo minimaal mogelijk aantal onderwerpen legt. Hiermee voorkom je dat je regelmatig lenzen moet wisselen en instellingen moet aanpassen.

Tas

De meeste fotografen vervoeren hun apparatuur in een cameratas. Maar wat stop je hier eigenlijk in? Natuurlijk je camera met een lens die bij je onderwerp past, een extra batterij en een droogdoek. Hou je tas zo ligt als mogelijk. Hierdoor heb je zo min mogelijk last van je rugzak tijdens een lange wandeling. Stel prioriteiten aan het apparatuur dat je mee wil nemen. Dingen die je niet nodig denkt te hebben, kan je beter op je vakantielocatie laten liggen.

Zoomlens

Om het probleem van het aantal lenzen dat je mee moet nemen zo beperkt mogelijk te houden, kan je ervoor kiezen om een zoomlens, zoals een 18-105mm, mee te nemen. Met deze lens heb je de mogelijkheid om in verschillende situaties foto’s te maken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien