Tamron pakt uit met jungle op Photokina

sanne 1147
De Photokina-fotobeurs is in volle gang. Het kostte wat zweet en blaren, maar alle stands zijn op de valreep gereed om het publiek te verrassen. Eens kijken wat de als jungle opgebouwde stand van Tamron te bieden heeft. Je kunt er alle lenzen van de fabrikant uitproberen.

Net als alle andere aanbieders van allerhande foto-apparatuur, komt ook Tamron op Photokina de mooiste waar showen. Maar hoe onderscheid je je van die talloze andere stands? Door een jungle na te bouwen waar je objectieven kan testen door in te zoomen op de planten, of te focussen vanuit een paar meter hoge toren, van waaruit je verschillende lenzen kunt proberen.

tamron
Objectieven testen vanaf een toren

De vogelgeluiden die uit de boxen klinkt, zullen niet veel toevoegen aan de foto, maar maken de junglesfeer natuurlijk wel af.

tamron
Hoe krijg je de planten het best op de foto? Twee bezoekers proberen het uit.

Workshops

Leuk zo’n Tamron Test Centre, maar je kunt nog veel meer. Op de foto bijvoorbeeld. Daarin is de standhouder niet te lullig, maar pakt groots uit met visagie, fotografie en fotobewerking. Alles om de leergierige bezoeker te bevredigen.

tamron
Terwijl het model afwacht legt de fotograaf uit hoe je het beste een portret kunt schieten

tamron
En actie!

Wie durft?

Toen wij aankwamen dachten we dat het zoveelste modelletje was ingehuurd om de geportretteerd te worden, maar niets is minder waar. Deze dame heeft dan wel heel wat modellenklussen op haar naam staan, ze is gewoon een van de vele bezoekers die zich kan aanmelden voor de ‘portet-workshop’. Want terwijl ze voor het publiek en tegen een mooie achtergrond op de gevoelige plaat wordt gelegd, onderwijst de dienstdoende fotograaf je uiteraard wel even over het juiste cameragebruik.

tamron
Ondertussen wordt het volgende model alweer klaargemaakt voor een shoot

tamron
Het resultaat...

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne