Surfer maakt unieke foto’s van golven

Surfer maakt unieke foto’s van golven

Nadja Geskus 551
Maar weinig mensen weten twee hobby’s om te toveren tot een fantastische carrière. Clark Little is een doorgewinterde surfer en kent de zee als geen ander. Toen hij een camera mee nam het water in, kwam hij met bijzonder mooie foto’s terug. Het resulteerde in een nieuwe baan.

Surfer

Clark Little werd in 1968 geboren in Napa, Californië. Twee jaar later verhuide hij naar de North Shore van Oahu (Hawaii) en het veranderde zijn toekomst. In de jaren 80 en 90 maakte hij zijn naam als een pionier op het gebied van surfen op de Waimea Bay shorebreak. Clark was een bijzonder goede surfer. Hij hield vooral van shorebreak; surfen op harde, krachtige golven net voordat ze op de kust slaan.

 

 

Fotograferen

Toen little voor het eerst de zee in dook met een camera om een foto voor zijn vrouw te maken, vond hij het geweldig! Hij besloot zich toe te wijden aan fotografie. Zijn liefde voor shorebreak gebruikt Clark nu ook in zijn fotografie. Hij wilde niet die standaard surffoto’s maken, maar duikt letterlijk voorover voor zijn fotografie. Zijn foto’s zijn hierdoor uniek, mede doordat hij niet bang is om van zijn surfplank af te vallen voor zijn foto’s. Hij is gepassioneerd en vastbesloten om de beelden te krijgen die hij wil hebben. De gepassioneerde surfer blijft soms uren in het water liggen en pakt golf na golf, soms tot het punt dat het echt gevaarlijk wordt, puur voor die ene foto. Voor Little is het het allemaal waard. 

‘Ik denk dat mensen de passie voelen. In de kunst, in de golven, de backwash, de schoonheid. Meer dan 100%, zes uur per dag, dat is mijn voorkeur.’

Surfer maakt unieke foto’s van golven

Surfer maakt unieke foto’s van golven

Foto’s gemaakt door Clark Little

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja