Copyright in je foto

Subtiel copyright in je foto?

Fokelien Broekstra 480
Veel mensen gebruiken een watermerk in hun foto’s. Een potentiële klant kan hierdoor makkelijk de maker van de foto achterhalen. Maar er zijn ook mensen die het watermerk als afleiding zien en er hierdoor fel op tegen zijn. David Bergman geeft een paar handige tips over het plaatsen van een watermerk in je foto’s.

Waarom een watermerk?

Een watermerk kan handig zijn om je potentiële klanten te laten weten wie je bent en hoe ze je kunnen bereiken. Dit hoeft dus geen enorm logo te zijn. Je naam met het webadres is eigenlijk al voldoende.

Niet te groot

Zorg ervoor dat je logo niet te groot is. Een groot watermerk kan je foto onaangenaam aantasten. Zorg er daarom voor dat je het logo op een subtiele manier in je foto plaatst. Dit kan in één van de hoeken. Je kunt het

Herkenbaar logo

Een krabbeltje van je handtekening of alleen een plaatje zegt niet zoveel over wie jij bent. Zorg er daarom voor dat het in één keer duidelijk is wie jij bent. Zet je websitelink onderin je foto en eventueel je naam. Je zult merken dat mensen door een naam eerder doorkijken naar jouw website dan wanneer je levensgroot een artistiek logo in je naam doet.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien