Stuur foto’s voor de deadline door

Stuur foto’s voor de deadline door

Fokelien Broekstra 367
Er zijn veel fotografen op de markt die portretfoto's kunnen maken. Hoe kun jij als fotograaf opvallen tussen de grote groep fotografen die allemaal hetzelfde aanbieden? Wij leggen je uit hoe jij dit kan doen door je foto's ruim voor de deadline aan te leveren.

Afspraak

Maak tijdens het gesprek over de locatie, prijs en duur van de shoot, ook een afspraak over het moment dat de klant de foto's kan verwachten. Door een deadline vast te stellen weten de mensen die gefotografeerd zijn wanneer ze de door jouw gemaakte foto's kunnen verwachten. Hiermee voorkom je onnodig veel vragen. 

Liever eerder dan later

Het beste is om de foto’s gewoon een paar dagen eerder bij je klant te hebben dan op de afgesproken dag, maar zorg in ieder geval dat je nooit later dan gepland je foto’s aanlevert. Je zult jouw naam naar een hoger niveau tillen als je jouw klanten eerder blij kan maken met hun foto’s. Dit soort positieve dingen zullen zorgen voor een goede mond op mond reclame en mogelijk nieuwe klanten.

Op de dag zelf

Zorg er ook voor dat je op de dag van de shoot al een kleine selectie van de foto's doorstuurt naar de klant. Hierdoor kunnen de klanten alvast zien wat ze kunnen verwachten en misschien zelfs al wat beelden op social media plaatsen over de leuke dag die ze hebben gehad. Als jij vervolgens afspreekt dat je getagd wil worden, is dit ook weer een mooie reclame.

Hoe plan jij de afleverdatum van je foto’s?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien