Studioportretten schieten met een beautydish

Studioportretten schieten met een beautydish

Aäron Nasarany 411
Vloggers en studiofotografen maken er al gebruik van: een beautydish. Een beautydish is een vaste bewoner in de studio en zorgt voor een egaal licht dat korte metten maakt met schaduwen. Professioneel fotograaf Miguel Quiles vertelt hoe hij de mooiste portretten hiermee schiet!

Miguel Quiles

Miguel Quiles is een professioneel fotograaf gespecialiseerd in bruiloft- en portretfotografie en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied. Quiles heeft het vak zichzelf aangeleerd en begon als verkoper in een lokale camerawinkel. Quiles is sindsdien ambassadeur van Sony Associate Artisan of Imagery, en schrijft blogs waar hij zijn enthousiasme en kennis over fotografie met ons deelt.

Video

Een beautydish zorgt ervoor dat het model straalt en wordt daarom vaak gebruikt bij vloggers of reclames op het gebied van make-up. Een beautydish zorgt ervoor dat de aangebrachte make-up prachtig eruitziet. Maar het kan nog beter. In de video hieronder vertelt Quiles hoe hij een portret schiet met niet enkel een beautydish. Zo zie je hoe Quiles onder andere gebruik maakt van een reflectiescherm. Bekijk de video hieronder.

 

AdoramaTV heeft nog meer handige video's. Bekijk ze hier.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron