Straatfotografie: kijk in de toekomst

Straatfotografie: kijk in de toekomst

Fokelien Broekstra 288
Bij straatfotografie kijk je al snel daar dingen die op dat moment gebeuren, maar niet alleen kijken in het nu is belangrijk soms moet je een beetje de toekomst kunnen voorspellen. Wij leggen je uit waarom dit zo belangrijk is.

Geduld

In de straatfotografie heb je soms een beetje geduld nodig. De actie die jij wil vastleggen gebeurt niet altijd op het moment dat jij er klaar voor staat. Daarom heb je soms een beetje geduld nodig. Geduld om het juiste moment af te wachten. Of het juiste moment te voorspellen

Kijken in de toekomst

Met kijken in de toekomst bedoelen we niet dat je voorspelt wie op welk moment struikelt. Het gaat meer om gedetailleerde momenten die te voorspellen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote waterplas die het gehele fietspad bedekt. Als de scholen net uit zijn, zullen er altijd jongeren zijn die dwars door deze plassen heen fietsen, dit kan mooie beelden opleveren. Soms kun je een reflectie compleet maken door een persoon toe te voegen. Denk aan een fietser of voetganger die voorbij komt. Door deze momenten te ‘voorspellen’ merk je dat je foto’s met sprongen vooruit gaan.

Voorspel jij weleens iets dat in de toekomst ook echt gebeurt?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien