Straatfotografie: bezoek eens een andere stad

Straatfotografie: bezoek eens een andere stad

Fokelien Broekstra 327
Straatfotografie gaat om afwisseling. Verschillende plekken bezoeken en verschillende steden zien. Door verschillende plekken te bezoeken blijf je scherp en zie je nieuwe dingen en leer je anders naar onderwerpen kijken.

Herhaling

Als je vrijwel altijd in dezelfde stad fotografeert, komt er een moment dat je dezelfde dingen gaat fotograferen en in een bepaald patroon komt. Als je een nieuwe stad gaat ontdekken ben je eerder verrast door wat er gaat komen. In een nieuwe stad ken je de patronen op straat nog niet en leer je die dus opnieuw kennen.

Nieuwe dingen

Omdat je niet in herhaling valt en geprikkeld word door allemaal nieuwe dingen, ga je vanzelf allemaal nieuwe dingen zien. Door deze nieuwe dingen ga je originele en leuke foto’s maken. Als je uiteindelijk weer terug komt in de stad waar alles begon, ga je ook anders naar het leven op straat kijken wat jouw foto’s positief zou kunnen beïnvloeden.

Local

Een leuke aanvulling is om met een local op pad te gaan, een lokale bewoner kan jouw door de stad lijden en zorgen dat jij op plekken komt waar een normale toerist niet zo snel zou komen. Let er wel op dat je zelf om je heen blijft kijken. Als je dit niet doet val je waarschijnlijk in een oud patroon terug waardoor je in het patroon van de local terugvalt. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien