Storm: zorg voor jezelf en je spullen

Storm: zorg voor jezelf en je spullen

Fokelien Broekstra 412
Vandaag rond de spits bereikt de storm die over Nederland raast zijn hoogtepunt. Wij hebben nog een paar snelle tips om je voor te bereiden op de enorme windvlagen die zijn voorspeld. Bedenk goed of jij er nog op uit moet vandaag of dat je toch veilig binnen blijft met je camera.

Tuin

Misschien fotografeer jij regelmatig vogeltjes in je tuin die eten vanaf een voederplankje. Zorg ervoor dat je die even naar binnen haalt of plat op de grond legt. Door de harde wind kan hij omwaaien en kapot vallen en dit zou natuurlijk zonder zijn. Zorg ook dat hangplanten op de grond staan zodat ze niet door je tuin kunnen vliegen.

Bos

Ben je van plan het bos in te gaan. Hou het dan veilig, bedenk of je echt op pad moet of dat je dit ook tot een paar dagen uit kunt stellen. Misschien levert het bos tijdens een storm prachtige beelden op, het kan toch best gevaarlijk zijn. Gaat het regenen en wil je schuilen dan kun je beter in de auto gaan zitten, onder een boom loop je de kans dat er takken naar beneden vallen. 

Zee

Ook de zee levert prachtige plaatjes op. Wilde golven die breken tegen onze kustlijn. Het nadeel is dat het water flink kan opspatten waardoor jij en je camera-apparatuur nat kan worden. Zorg daarom dat je jouw camera droog houdt en zoek een tactische plek om foto’s te maken. Hou hierbij rekening met de wind en je eigen veiligheid.

Deel jouw stormfoto's in onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien