Sterrenhemel als decor voor zelfportretten

Sterrenhemel als decor voor zelfportretten

Fokelien Broekstra 427
Astrofotografie is een hele uitdaging, maar om het dan ook nog te combineren met een zelfportret maakt het helemaal interessant. Oscar Keserci doet het, hij fotografeert zichzelf regelmatig onder een enorme sterrenhemel. De resultaten zijn jaloersmakend!

Oscar Keserci

Oscar Keserci is geboren in Finland maar groeide op, op een klein Grieks eilandje. In 2013 keerde hij terug naar zijn geboorteland. Hier kocht hij zijn eerste camera. In het begin was hij vooral gefocust op de magische Finse natuur. Hij leerde zichzelf verschillende fotografietechnieken aan en probeerde zichzelf iedere dag te verbeteren. Uiteindelijk is hij toch weer terug verhuist naar Griekenland. Hij maakt nog regelmatig uitstapjes naar Finland om hier prachtige nieuwe foto’s te maken.

Zelfportretten

Oscar gaat ook weleens in de nacht op pad. Hij is het liefst alleen op pad, dit geeft hem ruimte om ideeën te krijgen en om verschillende fotografietechnieken te testen. ‘Soms moet ik het vele malen proberen om het resultaat te krijgen wat ik zoek,’ vertelt Oscar Keserci. Om de zelfportretten te maken heeft hij een statief met zelfontspanner gebruikt.

Sterrenhemel

Om alle sterren die in de lucht zichtbaar zijn goed uit te laten komen, is een lange sluitertijd noodzakelijk. Omdat Oscar zelf onder de sterrenhemel zichtbaar is, moest hij dus extreem stil staan. Om het gewenste resultaat te krijgen maakte hij gebruik van sluitertijden van soms wel een halve minuut. Zijn zelfportretten maakte hij in Griekenland als in Finland.

Meer werk van Oscar is terug te vinden op zijn website of Instagram

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien