Stelletjes fotograferen met verschillende lengtes

Stelletjes fotograferen met verschillende lengtes

Nadja Geskus 604
Heb je wel eens een stelletje gefotografeerd, waarbij één iemand heel lang is en de andere juist heel kort? Dat kan erg lastig zijn! Want hoe krijg je dat nu precies goed op de foto? Peter Hurley komt met een bijzondere oplossing?

Stelletjes

Stelletjes fotograferen kan onwijs leuk zijn, zeker als de liefde er vanaf spat! Maar soms is het ook erg lastig, want niet elk persoon heeft dezelfde lengte en als dat lengteverschil wel heel groot is, hoe zet je dat dan op de foto? Wat stelletjes vaak doen, is dat de langste persoon bukt naar de hoogte van de ander, maar dit is niet echt de meest charmante pose voor een lang persoon. Zo kom je er namelijk een beetje vreemd op te staan. Maar hoe moet het dan?

Stelletjes fotograferen met verschillende lengtes

Peter Hurley

De aanpak van Peter Hurley is eigenlijk heel eenvoudig; spreid je benen! Het spreiden van je benen verlaagt je namelijk, zonder dat de rest van je lichaam in een rare pose komt te staan. Het ziet er natuurlijk niet uit als je de personen full-body fotografeert, maar voor een portretfoto is dit een ideale oplossing! En geef toe, de resultaten zien er op deze manier toch een stuk beter uit. De lange persoon staat er alsnog leuk op, zonder dat de kleinere persoon wel heel klein op de foto staat! In deze video gaat Peter Hurley nog eens dieper op deze techniek in. Stelletjes fotograferen wordt zo een stuk makkelijker!

Denk je dat deze bijzondere manier jou gaat helpen bij het fotograferen?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja