Stel deze 3 vragen bij het kiezen van je nieuwe camera

Stel deze 3 vragen bij het kiezen van je nieuwe camera

Senta Bemelman 554
Je perfecte camera vinden voelt misschien als het zoeken van een speld in een hooiberg. Maar met deze vragen wordt het kiesproces net iets makkelijker.

Vind jij het ook lastig om de correcte camera te zoeken. Stel jezelf de onderstaande vragen om erachter te komen welke camera bij jou past.  

Waar komen mijn foto’s terecht?

Fotografeer je voor je website, of komen jouw kiekjes in de vorm van een canvas terug aan de muur? Dit heeft te maken met de kwaliteit van je foto’s. Hiervoor is het belangrijk om naar de sensor van de camera te kijken. Een grotere sensor bij spiegelreflexcamera’s betekent dat deze meer licht opvangt. Dit betekent ook meer megapixels. Daardoor kan de kwaliteit en de grootte van je foto per camera verschillen.

Deze vraag is handig om jezelf te stellen omdat je bijvoorbeeld een minder geavanceerde camera nodig hebt als je alleen vakantiekiekjes maakt. Terwijl je voor een banner een hele hoge kwaliteit en een grote foto nodig hebt.

Waar fotografeer ik?

Ben je vooral buiten aan het fotograferen, kijk dan goed naar de behuizing van je camera. Probeer een camera met een goed afgedichte laag, die opgewassen is tegen de weersomstandigheden. Als je vooral in de studio fotografeert, is dat bijvoorbeeld minder belangrijk.

Wat is mijn budget?

Het klinkt als een logische stap om een budget te hebben. Maar bij het zoekproces kan het verleidelijk zijn om dit te overschrijden als je een prachtige camera ziet. Wees echter realistisch, heb je de functies daadwerkelijk nodig? Let ook op met accessoires. In de fotografiewinkel wordt je omringd door handige foefjes. Bij de aankoop van je camera kun je overhaast accessoires kopen, zonder dat je echt weet of je ze gaat gebruiken.

Weet jij al welke camera je wil kopen? Je kan bijvoorbeeld ook nog voor een tweedehands body gaan.

 

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta