Start met macrofotografie onderwater

Start met macrofotografie onderwater

Fokelien Broekstra 423
Heb jij er eens over nagedacht om een camera mee te nemen onderwater? Onderwaterfotografie is helemaal geen slecht idee als jij gaat duiken of snorkelen op je vakantiebestemming. Wij geven je een paar handige tips om te beginnen.

Macrofotografie

Verre zeegezichten onderwater zal je niet zo snel fotograferen. De beste optie om te beginnen is macrofotografie. Door macrofoto’s te maken, heb je eerder een beter resultaat. Zoek jij de moeilijkere onderwerpen op, dan ga je merken dat je niet gelijk met topfoto’s thuiskomt.

Investeer in je onderwaterhuis of waterdichte camera

Als je een compact camera mee onderwater neemt, moet hier vaak een onderwaterhuis omheen. Zorg ervoor dat deze goed afsluit en geschikt is voor de maximale diepte waarin jij gaat duiken. Er is niks ergers dan dat je bovenwater met een camera zit die het niet meer doet door waterschade.

Mislukte foto’s

Je gaat waarschijnlijk merken dat een groot deel van je foto’s niet is geworden zoals je gehoopt had. Onderwaterfotografie is vooral heel veel oefenen. In het begin is het bijvoorbeeld al moeilijk om een compositie te bepalen en de juiste belichting te kiezen. Door het vooral veel te doen. Gaat het waarschijnlijk stukje bij beetje steeds beter. Geef in ieder geval niet gelijk op.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien