Stadsfotografie: Durf eens een andere route te kiezen

Stadsfotografie: Durf eens een andere route te kiezen

Fokelien Broekstra 433
Stadsfotografie is een veel voorkomende vorm van fotografie. Mensen die een citytrip gaan maken bezoeken de bezienswaardigheden van de stad en willen deze net als de andere fotografen op de bekende plekken vastleggen. Durf jij hier vanaf te wijken en een andere route te kiezen?

Links af in plaats van rechts

De winkelstraat loopt rechtsaf, maar aan je linkerhand zie je een smal steegje, Wat zit hier achter. Soms kun je door af te wijken van de bekende route bijzondere plekken tegenkomen. Denk hierbij aan een onbekend plein in Lissabon, de rustige grachten van Amsterdam of een geweldig stadoverzicht in een hoger gelegen deel van de stad.

Lokale bewoners zijn zichzelf

Door de minder bekende buurten te bezoeken kun je de bewoners van een stad tegenkomen als zichzelf en niet gehuld in de toerisme, waar ze eigenlijk een beetje verdreven zijn. In de kleine onbekende straatjes kun je de bewoners tegenkomen die op straat met elkaar een spelletje aan het spelen zijn. Vaak zijn dit de mooiste plekken om een foto te maken.

Niet in de wildernis

We raden je aan in de wildernis niet af te wijken van de route. Voor je het weet ben je verdwaald en weet je echt de weg niet meer terug. Het afwijken van de route is dus alleen bedoelt in de stad waar je regelmatig mensen tegen zult komen.

Buig jij weleens af naar de minder toeristische plekken van eens stad?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien