Stabiele beelden creëren met de Wrap Stabilizer

Stabiele beelden creëren met de Wrap Stabilizer

Fokelien Broekstra 687
Als je aan het filmen bent, probeer je natuurlijk altijd een zo stabiel mogelijk beeld te maken. Maar als jij van plan bent met je camera te gaan bewegen, ga je altijd ongewilde bewegingen in je beeld krijgen. Gelukkig kun je in de nabewerking heel wat beweging wegwerken.

Adobe Premiere

Voor het stabiliseren van de beelden gebruikt Justin Odisho het programma Adobe Premiere. In de After Effect kun je de bewerking Wrap Stabilizer terug vinden. Deze tool is heel handig, maar kan ook extreem mislukken als je de bewerking niet op de juiste manier uitvoert.

Wrap Stabilizer

Als je Wrap Stabilizer effect over je filmpje hebt geplakt kun je achteraf nog van alles na bewerken. Hij laat zien wat de verschillende opties zijn en hoe je in de instellingen nog van alles kunt aanpassen om het gewenste resultaat te krijgen.

 

Rotsvaste beelden

Niemand maakt beelden die als een huis staan. Iedereen die vanuit de hand filmt krijgt beweging in zijn of haar beelden. Je hoeft je dus niet te schamen als je dit in je nabewerking een beetje stabiliseert.  Natuurlijk moet je niet alle beweging wegwerken. Hiermee kun je ook datgene wat je uit wil dragen kwijtraken. Als je een gezin in een rijdende auto filmt kan het wel fijn zijn als je de beweging van een rijdende auto ook daadwerkelijk in je frame hebt. Probeer daarom alleen storende bewegingen weg te zuiveren.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien