Sprookjesachtige taferelen in het bos

Sprookjesachtige taferelen in het bos

Aäron Nasarany 596
Het bos is vaak een ideale plek waar wandelaars en natuurfotografen komen voor hun rust en ontspanning. Het bos leent zich daar uitstekend voor. De stilte en de frisse buitenlucht doet voor menig mens enorm goed. Bovendien kun je in het bos ook prachtige foto’s maken. Vooral in combinatie met de zon.

Het bos

Het bos is natuurlijk een broedplaats voor wilde dieren. Als natuurfotograaf is het natuurlijk een prachtige kans om wilde dieren te fotograferen. Vogelfotografen kunnen hun hart ophalen evenals landschapsfotografen. Om jouw foto net wat meer sprookjesachtiger te maken, kun je gebruik maken van de zonnestralen dat door de bomen neervalt op het pad.

Werkwijze

Om dat mee te kunnen maken is het verstandig om vroeg op pad te gaan of wat later in de avond wanneer de zon juist ondergaat en het landschap wordt bedekt met een warme gloed. Het mooiste hiervan is dat de takken en bladeren van de boom het licht tegenhoudt, waardoor er meerdere zonnestralen ontstaan. Het fotograferen van zonnestralen door de bomen is natuurlijk een prachtig schouwspel ansich, maar het is nog mooier om een verhaal te vertellen. Plaats bijvoorbeeld een onderwerp waar de zonnestralen op neervallen zoals iemand die in de avonduren even door het bos heen wandelt.

Nederlandse bossen

De Nederlandse bossen zijn ook goed vertegenwoordigd. Professioneel fotograaf Albert Dros wijdde zelfs hier een hele fotoreeks aan. Benieuwd? Klik dan hier!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron