Springende kittens vastgelegd in een fotoreportage

Springende kittens vastgelegd in een fotoreportage

Fokelien Broekstra 981
Als kittens in een speelse bui zijn, kunnen er een bizar sprongen uit de dieren komen. Fotograaf Seth Casteel werd hierdoor geïnspireerd en maakte daarom foto's van verschillende kittens die gekke sprongen maakte.

Kittens

Seth Casteel maakte voor zijn nieuwe project foto’s van kittens die aanvallende ‘pounce’ sprongen maakten. Seth Casteel heeft de dieren gefotografeerd terwijl ze een aanvallende sprong maakten in de lucht. Met zijn luchtopnames week hij af van de foto’s die hij normaal maakt. Zijn bekendheid is ontstaan door het Underdog Project waarbij de honden een duik in het water namen om de bal te pakken.

Goed doel

Seth wil de gefotografeerde kittens met zijn foto’s helpen. De dieren stonden ter adoptie aangeboden of waren kort geleden geadopteerd. In het boek geeft hij daarnaast advies voor het aanschaffen van een kat als huisgenoot. Zo adviseert hij om twee katten te nemen omdat het sociale dieren zijn. Castreer de kat zodra het kan, om overbevolking te voorkomen. Trek niet de nagels uit, dit hoort nou eenmaal bij de kat. Speel elke dag even met het dier, hierdoor krijg je een vertrouwensband en verveelt hij zich minder snel.

Zelf aan de slag

Je kunt zelf ook soortgelijke foto’s maken. Het enige wat je nodig hebt is een favoriet speeltje van je kat. Ga hier mee spelen en je zult merken dat het af en toe bijzondere sprongen maakt. Je kunt vervolgens je camera klaarzetten om op exact het juiste moment een foto te maken. Het is even plannen en timen, maar dan heb je ook wat. 

Seth Casteel

Seth maakte naam met zijn fotoserie over honden en puppy’s onderwater. De fotoreportage werd ruim 150 miljoen keer bekeken. Ook het foto boeken gingen als warme broodjes over de toonbank. Zijn foto’s zijn een bekende verschijning geworden en zijn voor veel fotografen een enorm voorbeeld

Wil jij meer werk van Seth zien? Bekijk dan zijn website of Instagram.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien