Spotlight: Marjolein de Jongh

Spotlight: reiken naar het zonlicht

Fokelien Broekstra 331
Marjolijn de Jongh maakte een mooie foto van krokussen vanuit een bijzonder laag standpunt. Een mooie foto door de bijzondere hoek waar ze de foto uit heeft gemaakt.

Intuïtie

Marjolijn de Jongh fotografeert op dit moment eigenlijk alleen op intuïtie. Hierdoor bekijkt ze de wereld niet alleen van boven, maar wil ze de wereld ook weleens vanuit een heel laag standpunt bekijken, zoals in deze foto is gebeurt.

Dichtbij de grond

“Als ik dichtbij de grond fotografeert moet ik mezelf in verschillende rare bochten wringen voor een foto. Door de rare bochten krijg ik weleens last van mijn rug.” Zegt Marjolein.  Op een gegeven moment koos Marjolein ervoor om haar camera op de grond te zetten, als de grond nat is probeert ze de camera een klein beetje boven de grond te houden om de foto te maken.

Nikon D5200 met 18-55mm lens: 24mm, diafragma: F14, sluitertijd: 1/800, ISO-waarde 200.

Tips

“Mijn tip is om onderwerpen eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Het kan gebeuren dat er een aantal mislukte foto’s bijzitten, maar dit maakt in het digitale tijdperk niet meer uit.” Legt Marjolein uit. Een bijzonder laag perspectief levert soms bijzondere plaatjes op. Daarnaast geeft Marjolein als tip dat je onderweg je ogen de kost moet geven en goed om je heen moet kijken naar interessante onderwerpen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien