Lente! van Fennie Bos

Spotlight: Lente! van Fennie Bos

Fokelien Broekstra 423
De lente staat weer voor de deur. Wij als fotografen gaan massaal op pad om het voorjaar op een prachtige manier vast te leggen. Ook Fennie Bos zocht ook een grasveldje op waar de voorjaarsbloemetjes uit de grond waren geschoten.

Lente!

Afgelopen vrijdag was het na een aantal regenachtige dagen gelukkig al wat beter weer. Het zonnetje scheen en het weekend stond alweer voor de deur. Fennie Bos zocht daarom de vrolijke voorjaarsbloementjes op om deze op een mooie manier vast te leggen.

Veldje dichtbij huis

“Ik wist dichtbij mijn huis een grasveldje met een hoop krokussen en gele bloementjes, hier ben ik dan ook met mijn camera heen gegaan”. Zegt Fennie. Ze vertelde ook dat de regendruppels van de afgelopen dagen nog op de bloemetjes zichtbaar waren. “De zon scheen prachtig op de gele bloementjes, daarom ging ik door mijn hurken om een zo mooi mogelijk beeld te krijgen”.

Achtergrond

Fennie koos ervoor om haar achtergrond mooi wazig te maken. Ze gebruikte voor de foto daarom een diafragma van f2.8, met een sluitertijd van 1/400 en een ISO-waarde van 100. Ze koos ervoor om handmatig scherp te stellen om zo de druppels zo mooi mogelijk in beeld te krijgen.

Wil jij dat jouw foto ook uitgelicht wordt op onze website? Stuur hem dan in naar onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien