Spotlight: Nicolette Hendriks

Spotlight: in het zonnetje

Fokelien Broekstra 369
Nicolette Hendriks vertelt dat ze tijdens het uitlaten van haar hond goed om zich heen kijkt op zoek naar een mooie foto. Dit kleine Madeliefje viel haar op waardoor ze een mooie foto kon maken van het bloemetje in het zonnetje.

Inspiratie

Als hondenbezitter ben je regelmatig op straat te vinden om je hond uit te laten. Een mooie manier om mooie beelden te vinden op straat. Nicolette Hendriks en haar hond James maken daarom regelmatig een wandeling. Door goed te kijken fotografeert ze de mooiste plaatjes van verschillende onderwerpen zoals: macro, mens, dier of landschappen. 

Madelief in het zonnetje

“Dit kleine madeliefje trok mijn aandacht omdat het zonlicht er zo mooi opviel”. Vertelt Nicolette ons. Ze is nog druk aan het leren op het gebied van fotografie. “Ik probeer verschillende standen uit en maak foto’s in verschillende composities, de ene keer bekijk ik een onderwerp van bovenaf of bijvoorbeeld vanaf opzij”. Als Nicolette thuis is gaat ze alle foto’s bij langs en bekijkt ze welke de mooiste is. Omdat de bloem echt in het zonnetje staat draagt hij nu de naam: In het zonnetje 

Achtergrond

“Ik twijfelde nog even of ik de achtergrond lichter moest maken, maar ik vond in de foto zoals hij is, het bloemetje er beter uitspringen”.

Advies

Nicolette haar advies voor andere fotografen is dat ze moeten blijven genieten van de fotografie! Ze vindt het zelf heerlijk om buiten te fotograferen en vergeet daardoor ook weleens de tijd. Ze geniet daarnaast van de foto’s van anderen en probeert hier van te leren.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien