Sportfotografie is niet zonder risico's!

Sportfotografie is niet zonder risico's!

Fabienne Keijzer 512
Natuurlijk zijn er aan allerlei soorten beroepen risico’s verbonden, maar als sportfotograaf is het risico dat je ergens in je carrière te maken krijgt met een ongelukje wel heel groot. Dat blijkt ook maar weer uit deze video’s.

De risico's van sportfotografie 

Als sportfotograaf heb je vaak een prachtige positie, je zit op de eerste rij bij de belangrijkste wedstrijden en je maakt de actie en spanning van dichtbij mee. Maar soms kan dat ook in je nadeel werken. Rondvliegende ballen of raceauto’s die uit de bocht vliegen, het zijn slechts een paar voorbeelden waarbij het wel eens fout kan gaan. Digital Trends heeft de meest heftige incidenten waarbij een sportfotograaf net iets té dichtbij de actie zat op een rijtje gezet. Te beginnen met deze ongelukkige fotograaf die, zelfs achter een net, wordt geraakt door een stootkogel. Auw! 

Deze cameraman maakt gebruik van een Segway, maar komt ongelukkig ten val en haalt daarmee ook topatleet Usain Bolt onderuit…


Hier zie je Olympisch kampioene Lizzie Armitstead euforisch de finish passeren, maar er staat een groepje fotografen enorm in de weg. Het resultaat is een vreselijke valpartij die de wielrenster het ziekenhuis in heeft gestuurd. Over de toestand van de fotografen is helaas niks bekend, maar ze zullen er ongetwijfeld ook niet zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen...

Het was wellicht slim geweest als deze fotograaf ook een helm had opgezet. Hij wordt omver geduwd en krijgt daarna ook nog eens zijn camera in zijn gezicht.


Ok, dit is natuurlijk niet om te lachen, maar het lijkt wel een scene uit een comedy.

Buiten de rondvliegende banden of ballen heb je ook nog de boze sporter met het korte lontje waar je als sportfotograaf voor uit moet kijken. Zo kreeg deze fotograaf een flinke klap van een duidelijk geïrriteerde Kimi Raikkonen.

Zo zie je maar weer, sportfotografie is beslist niet zonder risico's!

Heb jij wel eens een pijnlijk ongelukje gehad terwijl je aan het fotograferen was? Deel het met ons!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne