Sportfotografie: Als de wedstrijd stil is gelegd

Sportfotografie: Als de wedstrijd stil is gelegd

Fokelien Broekstra 350
Je kan na een wedstrijd, gelijk opstaan en naar je auto gaan, om voor de drukte weg te zijn, of je kiest ervoor om te blijven. Juist op de momenten na de wedstrijd, of in de momenten dat de wedstrijd even stilligt, gaan je foto’s een verhaal vertellen met emoties die vrijkomen.

Spel stopt.. camera weg

Dus niet! Juist als het spel even stilligt komen de emoties vrij. Als iemand is gevallen en zijn teamgenoten staan er bij met een bedroeft gezicht, of juist de emotie na het maken van een punt, zijn de momenten die jij als fotograaf wil pakken. Iedere fotograaf wil dat zijn foto’s een verhaal vertelt en dat lukt het best in dit soort momenten.

Emotie

Emotie verteld een verhaal, een runner die na de marathon over de finish komt en huilend door zijn knieën zakt, een voetbalspeler die net scoorde en beseft dat hij een punt heeft gemaakt, noem de momenten maar op. Voor veel sporters gaat sport om het spel… Voor de fotograaf gaat het juist om de emotie. Pak de momenten met emotie, dit zijn de momenten die het verhaal van jouw fotoserie gaan vertellen.

Heb jij een mooie foto die een verhaal verteld? Deel je foto in onze lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien