Spiekbriefje: afbeeldingsgroottes voor op social media

Spiekbriefje: afbeeldingsgroottes voor op social media

Fokelien Broekstra 498
Vraag jij je iedere keer weer af hoe groot jouw Twitter-profielfoto moet zijn? Hoe jouw foto’s het beste uitkomen op Facebook of hoe breed en hoog jouw omslagfoto van YouTube moet zijn? Met dit handige spiekbriefje hoef je nooit meer te twijfelen.

Social media

Voor beginnende fotografen maar ook voor professionals is het belangrijk om aanwezig te zijn op verschillende social mediakanalen. Het is goed voor jouw imago om je foto’s in een zo goed mogelijke kwaliteit te publiceren. Het is daarnaast belangrijk voor mogelijk nieuwe klanten en opdrachtgevers, het is eigenlijk een gratis manier van reclame maken.  Daarom is het handig om de juiste afmetingen voor foto’s te gebruiken, om een zo goed mogelijke kwaliteit te laten zien.

MakeAWebsiteHub

Om een overzicht te krijgen van de verschillende fotoformaten die nodig zijn, heeft Jamy van MakeAWebsiteHub.com een handig spiekbriefje gemaakt waarin alle afbeeldingsgroottes terug gevonden kunnen worden van de meest gebruikte social mediakanalen. Super handig om te gebruiken om je aanwezigheid op social media in 2017 naar een hoger niveau te kunnen tillen. MakeAWebsiteHub is niet alleen bezig geweest me social media. Op de website kun je ook leren hou je een eigen website opbouwt, een blog opzet en je kunt verschillende hostingsreviews lezen.  

De afbeeldingen zijn in het groot te bekijken op de website van MakeAWebsiteHub.com

Wist jij wat de juiste formaten zijn voor foto's op een social media profiel?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien