Spelen met licht: Kermisfotografie

Spelen met licht: Kermisfotografie

Fokelien Broekstra 414
Bij de kermis zijn ongelooflijk veel lichten te zien en te fotograferen. Met de bewegende attracties kan dit bijzondere en creatieve foto’s opleveren. Wij geven je een aantal hoe jij kermisfotografie het beste aan kan pakken.

Blauwe uur

Het mooiste moment om op de kermis foto’s te gaan maken is rond het blauwe uurtje. De lucht is in deze fase van de nacht nog niet helemaal verduisterd. De blauwe gloed die tijdens het blauwe uur in de lucht hangt, kan je foto op een mooie manier aanvullen. Hierdoor komt er meer dynamiek in je foto en in de lucht zijn nog een groot aantal details te zien.

Statief

Op met de lichten op de attracties te gaan spelen, is het verstandig om je camera op een statief te positioneren. Hierdoor weet je zeker dat de camera stevig op zijn plek staat en je alleen de bewegingen van de attractie ziet. Door alleen de beweging van de attracties vast te leggen, heb je de mogelijkheid om mooie lichtpaintingsfoto’s te maken.

Manual-modus

Door de vele lichtjes die regelmatig veranderen van kleur of knipperen, is het voor je camera onmogelijk om de juiste belichting te kiezen. Daarom raden wij je aan om de camera in te stellen op manual. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zelf de juiste sluitertijd te bepalen en het bijbehorende diafragma. Bekijk in het histogram of je camera ook last heeft van extreme overbelichting. Als dit het geval is, is het verstandig om je belichting een beetje aan te passen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien