Geweldige hondenfoto's!

Spectaculaire hondenfoto's van Carli Davidson

Julian 3561
Onlangs heeft huisdierenfotograaf Carli Davidson haar nieuwe boek SHAKE onthuld. Daarin staan haar grappige en unieke portretten van zich uitschuddende honden met flapperende wangen en een uitwaaierende vacht. De fotografe geeft ook handige tips voor het maken van je eigen huisdierenfoto's.

Met haar Nikon-camera heeft Carli Davidson grappige en vrolijke foto's gemaakt van honden die simpelweg door zich uit te schudden helemaal veranderen. Daarmee geeft ze ons een verfrissende en originele kijk op onze harige vrienden.

In het boek SHAKE worden honden neergezet op een manier die we nog niet eerder hebben gezien: schuddend met hun kop waarbij hun snuit alle kanten op flappert. 'Ik ben altijd op zoek naar iets dat me persoonlijk raakt. Ik wil de uitdrukking van een dier zo vastleggen dat we daar als mens op reageren. Op een dag was ik het speeksel van mijn hond van de muur aan het wassen en kreeg een 'aha'-moment. Ik dacht eraan hoe hij zijn grote wangen geschud zou moeten hebben en dat gaf me de inspiratie. Ik nam wat foto's om een beetje met het idee te spelen en toen ik daar de beelden van zag, wist ik dat het een project ging worden waar ik trots op zou kunnen zijn,' zegt Carli Davidson.

Het enthousiasme en de positieve energie die de beelden opleverden nadat ze door de fotografe online waren gezet, leidden uiteindelijk tot de uitgave van een boek.

Bekijk de foto's in groot formaat op onze Facebookpagina.

Hoe zijn de foto's gemaakt?

De foto’s in het boek zijn geschoten met een professionele spiegelreflexcamera: de Nikon D4. Carli: 'Deze kan 10 beelden per seconde schieten en dat is razend snel. Bovendien is de scherpstelling fenomenaal bij bewegende onderwerpen. Dankzij de camera konden we iets heel cools doen.'

Buiten de studio gebruikt Carli de Nikon D5300. 'Deze is heel makkelijk in het gebruik. Ik gooi hem gewoon in mijn tas en neem hem overal mee naartoe. Het is een lichte en compacte maar toch stevige dslr.' Omdat deze camera ingebouwde Wi-Fi heeft, kunnen de foto’s snel op sociale media geplaatst worden.

Tips voor huisdierenfotografie van Carli Davidson:

  • Begin met je dieren buiten te fotograferen. Gewoonlijk voelen ze zich buiten meer op hun gemak en is de kans groter dat je de gewenste resultaten krijgt.
  • Houd altijd wat lekkers bij de hand om je dieren te belonen voor hun harde werk.
  • Overdrijf niet en neem regelmatig pauze. Het lukt niet om de aandacht van een dier langer dan enkele minuten vast te houden.
  • Experimenteer met verschillende gezichtshoeken en probeer te fotograferen vanaf de hoogte van het dier. Sommige camera's, zoals de Nikon D5300, hebben een kantelbaar scherp waarmee je vanaf een laag standpunt foto's kunt maken zonder pijn aan je knieën of rug te krijgen.
  • Gebruik een camera met een snelle scherpstelling. Dat is heel belangrijk wanneer je opnamen van snel bewegende onderwerpen maakt.
  • Probeer scherp te stellen op de ogen van je huisdier. Als u een zo groot mogelijk diafragma instelt, (klein F-getal) krijg je een zachtere achtergrond die voor een mooi dramatisch effect zorgt.
  • Gebruik attributen zoals een bal of veer om de aandacht van het dier te trekken. Als je eenmaal de kunst beheerst om de camera in de ene en het speeltje in de andere hand te houden, kunt je mooie actieopnamen van je huisdier maken.

In dit filmpje vertelt Carli Davidson over haar passie voor fotografie en dieren: