Spaar je knieën tijdens een fotografiesessie

Spaar je knieën tijdens een fotografiesessie

Fokelien Broekstra 958
Bij sport, macro en soms zelfs bij landschapsfotografie, moet je weleens door je knieën zakken om het perfecte beeld te creëren, doe je dit te vaak, dan merk je op ten duur dat je knieën pijnlijk worden, en dat wil je natuurlijk niet.

Laag standpunt

We hebben je al meerdere keren verteld dat je moet experimenteren met verschillende standpunten. Ga eens hoger opstaan of zak eens door je knieën. Door je knieën zakken levert weleens natte knieën op, maar of dat het ergste is, bedenk je eens hoe pijnlijk ze worden als je met je knieën op stenen neervalt… Pijnlijk!

Kniebeschermers

Haal bij de plaatselijke doe-het-zelfzaak eens een stel met gel gevulde kniebeschermers. Het staat misschien niet heel modebewust, maar het helpt wel! Voor nog geen 15 euro heb je al een goed setje. Kies de soort die het beste bij je past en voel zelf welke het beste om je knie heen valt.

Lange termijn

Voor de langere termijn is een kniebeschermer ook heel prettig. Als jij het hele weekend foto’s maakt vanaf een laag standpunt, merk je vanzelf dat je knieën pijnlijker worden naarmate je vaker bent opgestaan en weer bent gaan zitten. Voor een keer vallen pijnlijke knieën te overzien. Maar kom je vaker in situaties dat je op je Knieën fotografeert dan zijn deze simpele en vrij goedkope beschermers zeker een aanrader!

Heb jij weleens pijnlijke knieën gehad na het maken van een fotoreportage?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van GerdaH

Geweldig idee!
Maar buiten het feit van zere knieën: Ik kom haast niet meer omhoog vanuit die positie of vanuit hurken. Ik heb dus een stevig visstoeltje gekocht voor laag fotograferen en ik neem mijn monopod mee als „Opsta-steun” als ik toch weer op de knieën ga of zelfs helemaal plat ga. Helaas brengt de leeftijd deze obstakels mee.