Snelle tips voor reisfotografen

Snelle tips voor reisfotografen

Senta Bemelman 360
Ga je binnenkort op reis met jouw camera? Zorg ervoor dat je de beste kiekjes krijgt met behulp van deze handige tips!

Op reis gaan is op zich al een onderneming. Bij het inpakken van de koffer moet je aan duizend-en-een dingen denken en ervoor zorgen dat geen belangrijke producten achterblijven.

Kies je accessoires

Neem niet al jouw fotografie-accessoires mee. Bepaal welke accessoires je echt nodig hebt. Kies bijvoorbeeld liever een externe flitser met bouncekap dan een studioparaplu met flitser. Selecteer de fotografie-accessoires waar jij het beste mee werkt. Een reflectiescherm is erg handig tijdens het fotograferen, maar is door het formaat vaak lastig in een (kleine) koffer mee te nemen.

Bescherm

Als je met het vliegtuig reist, bescherm dan je apparatuur. Kies een koffer met een harde buitenkant, wanneer jouw fotografie-apparatuur als ruimbagage mee gaat. Ben je bang dat gevoelige accessoires of lenzen beschadigen? Wikkel deze in kleding en plaats deze daarna in de koffer. Zorg ervoor dat de apparatuur niet aan de zijkanten van de koffer zit, hier komt de meeste druk wanneer jouw koffer bijvoorbeeld valt.

SD-kaarten

Neem voldoende geheugenkaarten mee. Vooral wanneer je geen laptop meeneemt, is het handig om voldoende geheugen te hebben. Label de kaarten zodat je weet wat erop staat. Formatteer voor jouw reis alle kaartjes, zodat je zeker weet dat je voldoende geheugen hebt.

Pas je aan

Doe van tevoren onderzoek naar de omgeving waar je fotografeert. Is straatfotografie gewenst in het land van bestemming, of willen mensen liever niet worden gefotografeerd vanwege hun cultuur? Het is goed om dit van tevoren uit te zoeken, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Let ook op jouw kleding. Probeer je net als de burgers te kleden. Hierdoor maak je jezelf minder opvallend en lijk je niet zo erg op een toerist. Wanneer je als een bewoner eruit ziet, krijg je natuurlijkere foto’s, omdat je er niet uit springt in de menigte. Daarnaast helpt de juiste kleding ook de kans op diefstal verkleinen. Wanneer je een toerist bent, wordt je vaak als een makkelijk doelwit beschouwd. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta