Snelle tips voor betere smartphone-video’s

Snelle tips voor betere smartphone-video’s

Senta Bemelman 231
Op sommige momenten kun je jouw camera niet bij de hand hebben. Gebruik dan je telefoon voor mooie foto’s en video’s! Met deze snelle tips maak je nog betere videobeelden, gewoon met je smartphone.

Met je telefoon kun je ontzettend veel, onder andere fotograferen en filmen. Het grote voordeel van dit slimme apparaat is het compacte formaat. Daarnaast heeft de kwaliteit van de camera in de loop der jaren ook flinke vooruitgang geboekt. In de onderstaande video zie je een paar snelle tips voor mooiere filmpjes!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Horizontaal

Wanneer je filmt, is het mooier om je camera horizontaal te draaien. Liggende beelden zijn fijner om te bekijken en bewerken.

Slow-motion

Door slow-motion beelden heb je meer materiaal en oogt je video stabieler omdat bewegingen worden vertraagd.

Schiet vanuit je heup

Strek je armen niet voor je uit tijdens het filmen, maar houd je smartphone liever dichtbij. Door vanuit je heup te fotograferen kun je jouw telefoon beter stabiliseren. Daarnaast krijg je ook een ander perspectief, dan wanneer je vanuit ooghoogte fotografeert. Dit kan een totaal ander soort video opleveren.

Beweeg naar je onderwerp toe

Maak je video interessanter door een goed fotografie-onderwerp te nemen en probeer dichterbij dit onderwerp te komen. Dit kan door stil te staan met de benen naast elkaar en vervolgens een stap naar voren te zetten. Hierdoor ontstaat motie in je video, wat het beeld indrukwekkender maakt dan wanneer je alleen vanuit stilstand filmt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta