Snelle tips voor betere astrofoto’s

Snelle tips voor betere astrofoto’s

Senta Bemelman 749
De sterrenhemel is een prachtig fotografie-onderwerp. Vind je het lastig om dit vast te leggen? Leer snel hoe je mooie astrofoto’s maakt met deze handige videotutorial.

Bij een astrofoto verandert de donkere lucht in een sterrenhemel. Maar wanneer je begint met het fotograferen van de sterren, kan dit lastig zijn. Een van de belangrijkste elementen bij astrofotografie is een statief. Vergeet deze niet mee te nemen! Daarnaast is het ook goed om de natuur op te zoeken en de afstand met het drukke stadsleven te vergroten. In steden heb je vaak last van lichtvervuiling, doordat veel mensen kunstmatig licht gebruiken. Wanneer je op een afgelegen veld, ver weg van het centrum, fotografeert verklein je de kans op lichtvervuiling.

Tips

In de onderstaande video geeft fotograaf  Serge Ramelli binnen een minuut uitleg over het fotograferen van de sterrenhemel en de Melkweg. Bekijk de video vlug en verrijk je kennis!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta