Snelle tip voor mooie portretfoto’s

Snelle tip voor mooie portretfoto’s

Aäron Nasarany 636
Bij portretfotografie komt veel kijken. Naast het fotografietechnieken, zijn jouw sociale vaardigheden ook nog eens belangrijk om het model op zijn of haar gemak te stellen. Alles draait om het vangen van een natuurlijke blik. In dit artikel geven we je een aantal snelle tips over hoe je dat kunt aanpakken.

Ogen

De ogen zijn het meest belangrijke onderdeel van een portret. Zolang de ogen scherp zijn en een bepaald gevoel overbrengen, is de foto al voor de helft geslaagd. Afhankelijk van het doel van de foto kun je flink experimenteren. Bij een zakelijke foto is het bijvoorbeeld belangrijk dat de ogen een open uitstraling heeft voor de kijker.

Achtergrond

Een achtergrond kan een portret net dat extra stukje sfeer geven. Alhoewel de ogen extreem belangrijk zijn, is de achtergrond en met name de kleur ervan belangrijk om errover na te denken. Bij studiofotografie kun je kiezen voor een egaal witte achtergrond en zelfs andere achtergronden. Mocht je een liefhebber zijn om portretten te schieten in natuurlijk licht dan is de achtergrond net als bij studiofotografie belangrijker dan ooit. Een blauwe achtergrond zou te gek zijn voor iemand met blauwe ogen. Om de achtergrond onscherp te krijgen kun je kiezen voor portretlenzen met een laag diafragmagetal zoals f/2.8 of lager zoals de f/1.8.

Meer tips kun je lezen in dit artikel.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron