Snelle tip voor duidelijke prijsafspraken

Snelle tip voor duidelijke prijsafspraken

Senta Bemelman 493
Als fotografie een inkomstenbron is, dan is het belangrijk om goede prijsafspraken te maken. Met deze snelle tip voorkom je misverstanden. Dit is ook erg handig voor fotografen die geld willen verdienen met hun foto’s!

Geld vragen voor je foto’s is in het begin lastig. Je weet niet hoeveel je kan rekenen en wat mensen daarvoor kunnen verwachten. Leer hier meer over het bepalen van de vraagprijs. Maar door duidelijke afspraken voorkom je veel spanning.

Tip: Wees voorbereid en bevestig de overeenkomst

Wanneer je weet hoeveel je vraagt voor je fotografiediensten, overleg dit ruim voor de fotoshoot met de klant. Hierdoor weten alle partijen waar ze aan toe zijn. Bevestig de afspraak met een aanbetaling. Dit kan bijvoorbeeld twintig procent van het totaalbedrag zijn. Spreek af dat je het resterend bedrag krijgt wanneer de uiteindelijke foto’s zijn verzonden.

Door een aanbetaling creëer je een garantie. Daardoor weet jij dat de klant zeker is van de afgesproken prijs en fotografiediensten die jij te bieden hebt. Ook voor de klant is het belangrijk omdat zij door dit systeem zien dat jij een professionele houding hebt en je afspraken serieus neemt. David Bergman beaamt dit in de onderstaande video en geeft nog meer snelle tips over het verdienen van geld.

Zorg dat je de afspraken die je maakt altijd zwart-wit op papier hebt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een fotografiecontract.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta