Snelle tip: Gebruik je reflectiescherm als achtergrond

Snelle tip: Gebruik je reflectiescherm als achtergrond

Senta Bemelman 584
Maak opvallende foto’s en gebruik je reflectiescherm als achtergrond. Kijk snel hoe je dit doet.

Je bent waarschijnlijk gewend om het reflectiescherm aan de zijlijn te houden tijdens het fotograferen. Je voorkomt liever dat deze in beeld komt. Maar gebruik dit reflecterende scherm ook eens als achtergrond.

Lichtbron

Kies de kleur die je gebruikt, op basis van het onderwerp dat je fotografeert. Bij sommige bloemen kan bijvoorbeeld de zilveren kant de kleuren goed naar voren brengen. Dit is ook een persoonlijke keuze. Richt vervolgens een lichtbron met constant of flitslicht op de achtergrond en eventueel ook op het onderwerp. Hierdoor wordt het licht op een aparte manier weerkaatst en krijg je een aparte belichting. Om het licht minder hard te maken, kun je gebruik maken van een softbox of beautydish.

Weinig scherptediepte

Een reflectiescherm krijgt vaak kreukels door het opvouwen ervan. Wanneer je met weinig scherptediepte fotografeert, zie je dit minder snel terug. Dit kan door met een klein diafragmagetal zoals f/1.8 of f/3.8, te fotograferen. Je kan daarnaast ook de afstand tussen het onderwerp en de achtergrond vergroten.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta