Snelle inspiratietip: typografie fotograferen

Snelle inspiratietip: typografie fotograferen

Senta Bemelman 566
Typografie fotograferen betekent niet dat je enkel handgeschreven brieven kiekt. Vooral bij straatfotografie krijg je te maken met letters en woorden. Leer hoe je dit goed op de foto krijgt!

Typografie

Waarom typografie fotograferen? Omdat je vaak op een genuanceerde manier een boodschap kunt verwerken middels typografie. Kijk in de omgeving naar opvallende woorden die bij je onderwerp passen, of gebruik de woorden ter inspiratie voor je volgende fotoshoot.

Kijk eens om je heen wanneer je door de stad loopt. Veel schreeuwende borden, logo’s en informatie trekken al snel je aandacht. Je brein is inmiddels gewend aan de chaos aan typografie in de stad. Pas wanneer je er stil bij staat, zie je hoeveel woorden dagelijks op je af komen.

Inspiratie

Gebruik typografie ook om verschillen aan te duiden. Ga je graag op reis? Fotografeer bijvoorbeeld de winkelstraten. Doe hetzelfde in andere steden en vergelijk de foto’s met elkaar. Let op kleur, vorm en textuur van de borden en dergelijke.
Je kan ook in Nederland een winkelstraat in je eigen stad fotograferen en dit periodiek herhalen. Zo heb je bijvoorbeeld een interessant historisch overzicht van een deel van de winkelstraat of een specifieke winkel.

Inspiratie kun je overal op doen. Het is belangrijk dat je bewustzijn creëert, waardoor je alert wordt en onderdelen van de omgeving registreert. Zit je vaak in de auto? Kijk eens naar opvallende verkeersborden die bijvoorbeeld verkeerd staan of die ludieke graffiti bevatten. Kijk met andere ogen naar je omgeving!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta