Snelle focustechnieken voor een scherpe foto

Snelle focustechnieken voor een scherpe foto

Senta Bemelman 1156
Een goede focus is belangrijk voor een scherpe foto. Met deze doeltreffende en snelle technieken krijg je de juiste focus.

Continue autofocus

Heb je een Nikon-camera dan ben je waarschijnlijk de AF-C modus wel eens tegen gekomen. Dit staat voor Autofocus Continuous. Met deze modus blijft jouw camera gefocust op één onderwerp. Je hebt diverse (auto)focus modi waar je uit kunt kiezen.

Autofocus punten

Scherpstelpunten, ook wel autofocus punten genoemd, zorgen ervoor dat een specifiek gedeelte in het frame scherp is. Autofocus punten zijn vooral handig bij portretfotografie. Bij een close-up wil je bijvoorbeeld dat de ogen en mond scherp zijn. Dit kan door gerichte autofocus punten.

Gezichtsherkenning

Sommige camera’s maken ook gebruik van gezichtsherkenning. Met deze autofocustechniek herkent jouw camera een gezicht en focust hierop. Dit is een simpele en snelle manier om een scherpe foto te krijgen. Naast gezichtsherkenning hebben bepaalde camera’s ook een Smile Shutter. Bij dit systeem maakt jouw camera een foto wanneer een glimlach wordt gedetecteerd.

Oorzaak

Leer ook waardoor jouw focus niet goed is. In de onderstaande video wordt ingegaan op aspecten die invloed hebben op de focus van jouw camera.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta