Smaakvolle foodphotography!

Smaakvolle foodphotography!

Aäron Nasarany 403
Fotografen met passie voor het vak en een voorliefde voor lekker eten opgelet! In dit artikel geven we je tips hoe met één lichtbron de mooiste foto’s maakt van gerechten.

Foodphotography

Stel je voor dat je in een restaurant zit of dat je een waanzinnig vleesgerecht klaarmaakt in je eigen keuken. Als fotograaf denk je in beelden, composities, kleurgebruik en visuele storytelling. Nadat je vol trots naar jouw gerecht staan te glunderen, is het tijd om het gerecht zo goed mogelijk te fotograferen. In restaurants gaat dat moeilijker, aangezien het niet de bedoeling is dat jouw studio apparatuur compleet met achtergrondsysteem, achtergronddoelen en lampen mee gaat. Gelukkig kan het ook anders.

Less is more

In de video hieronder wordt er duidelijk uitgelegd hoe je met eenvoudige hulpmiddelen de mooiste foto’s kunt maken van bijvoorbeeld een overheerlijke en sappige hamburger, waar het water in de mond loopt. Het enige wat in de video wordt gebruikt is een Savage Location LED Light Kit met een Phottix Luna 43’’ Octa Softbox. Met de juiste positie en een Sony A7II is het resultaat om te smullen!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron