SkyFOX drone video laat sinkhole zien

SkyFOX drone video laat sinkhole zien

Nadja Geskus 576
In de nieuwe drone video van SkyFOX zie je een enorme sinkhole in Pasco, Florida. De sinkhole heeft een behoorlijke ravage aangericht, waar de drone op prachtige manier doorheen vliegt. De beelden zijn indrukwekkend.

Sinkhole

Een sinkhole ontstaat door het instorten van een holte in het onderliggende gesteente of sediment. De meest voorkomende sinkholes ontstaan door karst, het oplossen van kalksteen in water. Echter kan het ook ontstaan door het oplossen van bijvoorbeeld zout, het instorten van tunnels of het instorten van mijngangen. Sinkholes richten vaak een enorme ravage aan die nog behoorlijke tijd gevaarlijk kan zijn voor omringend gebied. 

Florida 

Een sinkhole in Florida slokte twee volledige huizen op. De negen omringende huizen zijn geëvacueerd, in verband met het dreigende gevaar. Maar niet alleen die huizen hebben een probleem. Zo'n 100 huizen in de buurt hebben geen stroom vanwege het gat in de grond. Het is niet duidelijk hoeveel huizen er uiteindelijk zullen verdwijnen, omdat er niet te voorspellen is hoe groot de sinkhole uiteindelijk gaat worden. Ook is niet te voorspellen in welke richting de sinkhole zal uitbreiden. De sinkhole is momenteel zo'n 15 meter diep. SkyFox maakte een bijzondere video met drone beelden. Zo zie je de behoorlijke impact die de sinkhole nu al heeft. 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja