Sjaal voor mensen die niet op de foto willen

Sjaal voor mensen die niet op de foto willen

Nadja Geskus 829
Fotografen maken met alle plezier foto’s, maar zelf op de foto gaan? Dat doen de meeste toch liever niet. ‘Ik sta niet goed op de foto.’ Saif Siddiqui ontwierp een sjaal, waarbij je helemaal niet meer op de foto komt als er geflitst wordt.

Saif Siddiqui

Nederlandse ontwerper Saif Siddiqui ontwierp deze modieuze sjaal die je gezicht verbergt wanneer er wordt gefotografeerd met flitslicht. In 2009 begon het idee. Toen Saif een foto van zijn vrienden in Amsterdam nam, verpestte een reflector op een fiets het hele beeld. Iedereen werd verduisterd op de foto door de reflector. Nu, een aantal jaar later, komt Saif met een lijn van ‘anti-flash’ wearables, onder de merknaam Ishu. Met als hoofditem ‘de moderne onzichtbaarheidsmantel’, een sjaal die er voor zocht dat je wordt verduisterd wanneer er wordt geflitst.

Anti-paparazzi sjaal

‘Mijn hoofdgedachte achter de sjaal was dat ik iets wilde maken dat een ongewenste foto op de meest high fashion manier zou ruïneren,’ vertelde Saif Siddiqui aan FashionUnited. De sjaal is het eerste item uit de reeks foto-verstoorders. Tijdens de Fashion Week in Parijs en Londen werd de sjaal al gespot en nu dragen ook meerdere beroemdheden de anti-paparazzi sjaal.

De sjaal is 145 cm bij 145 cm en verkrijgbaar in het rood en zwart. De sjaal heeft echter wel een behoorlijk prijskaartje. Voor de rode sjaal betaald men €397,- en voor de zwarte zelfs €487,-. ‘Ik doe dit niet omdat ik snel veel geld wil verdienen. Ik wilde een product maken waarvoor ik 120 procent mezelf kon geven. Daarom wilde ik het product eerst volledig gaan begrijpen en ook het perfecte team samenstellen voor de lancering.’ Tweeënhalve week na de officiële lancering was de sjaal al uitverkocht. Siddiqui is van plan om zijn lijn nog verder uit te breiden.

Sjaal voor mensen die niet op de foto willen

Sjaal voor mensen die niet op de foto willen

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja