Lichtgewicht reisstatief

Sirui T-024X Carbon Tripod Kit - Lichtgewicht reisstatief

Julian 4648
Tijdens je vakantie wil je niet slepen met een zwaar statief. Wil je wel een driepoot meenemen zodat je scherpe foto's kunt maken bij weinig licht, of nauwkeurig je composities kunt bepalen? Dan biedt de nieuwe Sirui T-024X uitkomst. Dit reisstatief, gemaakt van stevig carbon, weegt slechts zevenhonderd gram.

De statieven in de Sirui T-0X-serie zijn geschikt voor digitale compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflexcamera's. De T-024X, het nieuwste reisstatief van Sirui, is uitgerust met statiefpoten bestaande uit vier segmenten. Deze zijn gemaakt van acht lagen koolstofvezel. Dit stevige materiaal is zeer licht: het statief weegt slechts zevenhonderd gram.

Maximaal uitgeschoven bereik je een flinke hoogte van 148 centimeter (inclusief balhoofd). Ingeklapt is het een compact pakketje van veertig centimeter lang. De middelste kolom kan omhoog en naar beneden worden geschoven. Ook kun je deze omgekeerd in het statief monteren, wat ideaal is voor macrofoto's dicht bij de grond.

Sirui T-024X

Je kunt de middenkolom ook verwijderen en het balhoofd direct op de statiefpoten monteren. De maximale hoogte neemt dan af, maar je camera staat erg stabiel. De statiefpoten zijn in drie verschillende hoeken vast te klikken en eenvoudig los en vast te draaien.

Onderaan het statief zit een haak. Zet je het statief neer, dan kun je hier je (camera)tas aan hangen. Door het extra gewicht neemt de stabiliteit nog meer toe. De Sirui T-024X kan maximaal zes kilogram aan apparatuur dragen.

Sirui T-004X

Naast de carbonuitvoering is er ook een aluminiumvariant. Deze T-004X is met een gewicht van negenhonderd gram iets zwaarder, maar het statief is ook goedkoper. De Sirui T-004X is verkrijgbaar in zwart, rood en blauw.

Sirui T-004X

Adviesprijs Sirui T-024X (carbon): €229,-
Adviesprijs Sirui T-004X (aluminium): €149,-
Importeur: www.tse-imaging.nl

De nieuwe compacte reisstatieven worden halverwege juli in de winkels verwacht. Kun je daar niet op wachten? Dan zijn de Sirui T-025X of T005X interessante alternatieven. Deze varianten zijn uitgerust met vijf pootsegmenten en zijn nog iets compacter.

afbeelding van keesolierook

Beste,
Ik kan (in Nederland) geen winkel vinden die de carbonversie in het assortiment heeft.
Weet u waar ik 'm kan bestellen? Ook op de site van tse staat ie niet.
Groet/ Kees Olierook

afbeelding van Julian

Hoi Kees,

We hebben het nagevraagd bij de importeur. De T-024 en T-004 zijn halverwege juli te koop. Dit is nu ook toegevoegd aan het artikel.

De Sirui T-025X is een interessant alternatief: dit is een vergelijkbaar model, maar dan met vijf pootsegmenten. Ingeklapt is deze variant nog iets korter, de maximale hoogte is wel iets lager.

afbeelding van Kees Olierook

Volgens de specs op div. sites is de maximale hoogte van de T-025X iets LAGER ipv iets "langer". Scheelt 9 cm. Mij lijkt dat 5-delige poten iets minder "stijf" zijn dan 4-delige. Klopt dat denkt u ?

afbeelding van Julian

Klopt. Lager in plaats van langer (tikfoutje). Wat betreft stijfheid heb je waarschijnlijk gelijk. Theoretisch klopt dat in ieder geval. Om daar zeker van te zijn zullen we een vergelijking af moeten wachten. De T-025X krijgt in ieder geval wel veel goede recencies.

afbeelding van Teun

Hallo Julian,

Weet je inmiddels al iets meer over de verkrijgbaarheid in NL?
Ik kom hem slechts nog in buitenlandse shops tegen voor een bedrag van meestal €269...

Groeten,
Teun