Silhouet fotograferen met je telefoon

Silhouet fotograferen met je telefoon

Fokelien Broekstra 589
Waarschijnlijk heb jij weleens een foto gemaakt met een smartphone. Een plaatje die je misschien liever met je camera had gemaakt, maar die helaas niet bij de hand had. Gelukkig is er meer mogelijk met je smartphone dan je van tevoren denkt.

Silhouet fotograferen

Misschien heb je het met je camera weleens geprobeerd, een silhouet fotograferen. Je zorgt dat de belichting in je camera is ingesteld op de achtergrond (vaak de lichtbron) waardoor de voorgrond donker wordt. Deze donkere voorgrond zorgt voor een silhouet. Dit silhouet effect kun je ook heel simpel met je telefoon creëren.

Herkenbaar onderwerp

Zoek een onderwerp dat herkenbaar is. De omlijning moet in één oogomslag duidelijk maken wat er op foto wordt gezet. Denk hierbij aan een fiets, een persoon, een bal, kerktoren etc. Door een duidelijk onderwerp te kiezen is het voor de kijker in één keer duidelijk wat er op de foto te zien is.

De foto maken

Hoe je het beste de foto kan maken is afhankelijk van het telefoonmerk dat je gebruikt. We hebben gelezen dat het voor Apple telefoons makkelijker is om de instellingen op manual te zetten en vervolgens de belichting voor de achtergrond te kiezen. Met een Android telefoon kun je een scherpstelpunt kiezen door op het scherm te drukken, vervolgens verschijnt aan de rechterkant een lampje die je kunt verslepen. Je merkt vanzelf als je hem omlaag of omhoog sleept dat je een silhouet effect krijgt als je met de lichtbron als achtergrond van je foto werkt.

Deel jouw mooiste foto van een silhouet in de lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien